Първоначално публикувано от Yavor
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подмяна на предна емблема на 159
Collapse
X
-
С две думи - не знам! Не съм сменял...
Но размера със сигурност е подходящ.
Най вероятно трябва да пробиеш централно емблемата и да я разпориш и да почнеш да я вадиш на части. После чистиш старото самолепящо и внимателно слагаш новата.
Ако искаш преди да я сложиш, може да я пръснеш с лак.
Аз съм сменял на 159 и на 147 и става лесно и безпроблемно.
Предната на 156 ще е проблем, защото по принцип се сменя с основата, на която е двойнолепящото. Но мисля че ще може да се изчегърта и да се сложи новата.
На всички повтарям - това са емблеми заместители, отгоре на всичкото и китайци. Смяната е на ваша отговорност и риск!
Ако ви е страх - поръчвате си Рикамби Ориджинали, плащате 65лв за предна(156) и 170лв за задна (156) и ще е супер със сигурност. Цените за 147 и 159 са сходни.
Но те си вървят с основите и ласните около тях, точно защото е трудна подмяната. Затова са и скъпи.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеС две думи - не знам! Не съм сменял...
Но размера със сигурност е подходящ.
Най вероятно трябва да пробиеш централно емблемата и да я разпориш и да почнеш да я вадиш на части. После чистиш старото самолепящо и внимателно слагаш новата.
Ако искаш преди да я сложиш, може да я пръснеш с лак.
Аз съм сменял на 159 и на 147 и става лесно и безпроблемно.
Предната на 156 ще е проблем, защото по принцип се сменя с основата, на която е двойнолепящото. Но мисля че ще може да се изчегърта и да се сложи новата.
На всички повтарям - това са емблеми заместители, отгоре на всичкото и китайци. Смяната е на ваша отговорност и риск!
Ако ви е страх - поръчвате си Рикамби Ориджинали, плащате 65лв за предна(156) и 170лв за задна (156) и ще е супер със сигурност. Цените за 147 и 159 са сходни.
Но те си вървят с основите и ласните около тях, точно защото е трудна подмяната. Затова са и скъпи.
http://www.ebay.it/itm/FREGIO-PORTEL...07162546&rt=ncAlfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеЗадна 156....къде ги видя тези 170 лева ?
http://www.ebay.it/itm/FREGIO-PORTEL...07162546&rt=nc
А потърси пак.
Може и да намериш в ибей по евтина, аз ти говоря за цена от магазина.
---------- Post added at 14:54 ---------- Previous post was at 14:40 ----------
Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщениеТака след лека битка с колата ето резултата
Мерси , колегаAlfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеПриятелю, тази е неподвижна - виж какво пише - комби или берлина след 2003та, т.е. фейслифт. Говоря за онези, дето се въртят.
А потърси пак.
Може и да намериш в ибей по евтина, аз ти говоря за цена от магазина.
---------- Post added at 14:54 ---------- Previous post was at 14:40 ----------
Добре, добре, значи знаем че стават и за 166
Що ибей не е ли магазин ? Абе и въртящата е токова..ма кво ли се занимавам и аз !Last edited by eproHD; d.m.y г., 15:55.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеНикъде не виждам да става дума за въртяща !
Що ибей не е ли магазин ? Абе и въртящата е токова..ма кво ли се занимавам и аз !
Много хорс не умеят да поръчват от там или се притесняват да го правят. Възможно е и да попаднеш на менте.
Парите ги даваш преди да видиш стоката. В кой магазин е така?
Ти се хвана за едната цифра, добре, моге и да знам грешно, ти знаеш повече.
Факт е че алтернативата, която почти съвсем безкористно предлагам на колегите е безбожно евтина в сравнение с оригиналните варианти. На изяж ме че не съм прав...
Много моля, за пореден път, тази конструктивна тема да не става блато от спорове.
Ако на някого не му харесва нещо лично у мен - моля на ЛС.
Моля само за коментари във връзка със самата тема!Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
-
И аз искам да пробвам една отпред на 156-ка !
п.п.
Недей са праии, забогатя яко от тез емблеми и сега се чудиш как да не бачкашAlfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеИ аз искам да пробвам една отпред на 156-ка !
п.п.
Недей са праии, забогатя яко от тез емблеми и сега се чудиш как да не бачкаш
За тебе ще има от следваща серия.
Ако наистина искаш, прати ми адрес да ти изпратя.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
-
Колеги, приключиха засега емблемите! Поръчал съм отново цветни, черни. Отделно съм поръчал малко специално за 156за отпред - направо с основата с крачетата, защото имаше колеги, които срещнаха проблеми с подмяната. поръчал съм капачки за джанти - черни и цветни, поръчал съм и само стикери за капачки за джанти - пак от двата вида. Сега чакането му е майката - след две-три седмици ще се обознача като дойдат.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
-
Абе продължавам борбата...
За капачките за джанти - има два размера - 60мм за нашите и 50мм за 147 и 156...
Отделно могат и само стикери да се поръчат, ама те пък стават само на определени капачки...
Предната емблема на 156 е по особена, народа започна да вряка, че ги лъжа, а аз отде да знам. Намерих емблеми за 156 барабар с основата, ама те пък бронзови - скъпи тежки - по над 10 долара са... Трябва поне 25лв да ги продавам. Въпроса е - дали някой ще даде 25-30лв за менте, аз лично бих дал 50-55 в ибей за оригинална...
Сумата по сметките нарастна яко, накрая май ще осъмна със стока за 400-500лв, която ще чакам с месеци и ще продавам с месеци... И накрая някой ще ме нарече мошеник, щото няма да е преценил възможностите и нуждите си.
Та, в дилема съм де...
А не мога да поръчвам еденични бройки, защото са много скъпи, а и няма смисъл да докарвам неща за по нямолко човека само. Например капачки трябва да поръчам поне 50тина, за да хвана цена и да има за 10тина коли. Ама и от двата размера, и от двата цвята, та отивам на над 200. И накрая като ме праснат на митница и им платя ддс и положението ще се омажеAlfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
Comment